Новини

Відбувся тренінг з основ медіації на юридичному факультеті ЧНУ ім. Ю. Федьковича

Юридичний факультет Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича розпочав роботу у новому році із надзвичайно цікавого заходу – тренінгу, присвяченому основним аспектам практичної медіації, який провели директор ЛЦМ Анна Лиско та член правління ЛЦМ Світлана Ільницька.

Представники ЛЦМ  поділились із викладачами юридичного факультету та запрошеними адвокатами-практиками власним досвідом щодо позасудового мирного врегулювання спорів у галузі сімейних, цивільних, адміністративних відносин, бізнес-медіації, розповіли про необхідні знання, навички та вміння, якими має оволодіти медіатор для налагодження ефективної комунікації між сторонами в процесі розв’язання конфлікту, а також пошуку консенсусного, а головне – обопільно вигідного варіанту його вирішення. Тренінг передбачав як теоретичну складову, так і низку змодельованих кейсів з медіації, де в ролі медіатора чи сторін спору мали змогу випробувати себе усі учасники тренінгу.

Даний захід є першим із серії тренінгів у рамках сертифікатної освітньої програми «Професійна медіація». Перші заняття вже 19 березня на базі юридичного факультету при Лабораторії медіації, переговорів та арбітражу кафедри публічного права.

Відео з події