Новини

Створення Клубу миру та показ фільму “Воз’єднання: 10 років після війни”

В межах діяльності ЛЦМ ми вирішили створити Клуб миру. Мета діяльності Клубу – популяризувати ідеї миротворчості, медіації та діалогу в українському суспільстві.

Першим заходом в медах діяльності Клубу стане показ фільму «Возз’єднання: десять років після війни» – документальна стрічка, присвячена зустрічі молодих албанців та сербів через 10 років після війни на Балканах.
Косово, 1999 рік. Серби та албанці живуть відокремлено, країна на межі війни. В цей час дві групи сміливих студентів з кожної сторони вирішують вперше познайомитися та поспілкуватися зі своїми опонентами. За два тижні після цієї зустрічі почалися бомбардування НАТО, і студенти втратили зв’язок один із одним – аж поки не зустрілися знову через 10 років. Між ними досі існують конфлікти, але ролі змінилися кардинально.

Цей фільм піднімає багато питань про примирення, довіру та діалог, які хвилюють українців сьогодні.

Після показу відбудеться зустріч з засновниками Українського Центр Злагоди Олесею Шамбур та Ольгою Зеленюк та командою Львівського центру медіації Анною Лиско, Світланою Ільницькою та Наталією Кузьмою.

Окрім цього, Skype зв’язком можна буде поспілкуватись з одним із авторів фільму, всесвітньо відомим миротворцем, багаторазовим номінантом Нобелівської премії миру – Стейнаром Брином.

– Чи є особливим військовий конфлікт в Україні?
– Між ким можна і варто шукати діалогу та що буде, якщо не говорити взагалі?
– Чи популярні ідеї проведення діалогу між конфліктуючими сторонами в Україні?
– І чи можна проводити діалог в той час, коли війна триває?

Після перегляду кінофільму всі охочі зможуть поділитись своїми думками стосовно побаченого та обговорити перспективи подібних діалогових ініціатив у нашій країні.

***********************
Показ відбудеться 4 лютого, у неділю, у Першій львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2а). Початок о 15.00 год. Організатор – Львівський центр медіації.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією