Новини

Відбулась серія ознайомчих семінарів з медіації для адвокатів

Протягом лютого- квітня 2018 року у містах Рівне, Луцьк, Львів, Хмельницьк, Тернопіль, Ужгород, Івано-Франківськ та Чернівці  відбулись інформаційно-ознайомчі семінари для адвокатів в межах реалізації Українською академією медіації грантового проекту «Підвищення поінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади». Проект реалізується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Під час семінарів адвокатів ознайомили з процедурою медіації, її перевагами та відмінними особливостями, перспективами правого врегулювання в Україні. Також були висвітлені відмінності між медіацією та процедурою врегулювання спору за участю судді.
Учасникам семінарів розповіли про переваги для адвоката, які надають навички медіатора, які техніки з медіації можуть сприяти комунікації адвоката з клієнтами, з опонентами, з колегами, з партнерами, в суді тощо та про особливості роботи адвоката-медіатора.

Доповідачами виступили адвокат, медіатор, тренер з медіації, директор Львівського центру медіації Анна Лиско та адвокат, медіатор, тренер з медіації, президент Української академії медіації Тетяна Барабаш.