Новини

Семінар з питань застосування медіації в адвокатській діяльності

4 квітня 2015 року Національна асоціація медіаторів України спільно з Національною асоціацією адвокатів України провели в м. Київ тематичний семінар з питаннь застосування медіації в адвокатській діяльності та підвищення кваліфікації адвокатів, присвячений застосуванню медіації в адвокатській діяльності. В роботі семінару прийняли участь адвокати з усіх регіонів України.

Такий захід вперше проводиться НАМУ в такому форматі для ознайомлення адвокатів та юристів з медіацією, яка для європейських країн вже давно є традиційним альтернативним методом врегулювання спорів (конфліктів), а в Україні лише набуває свого поширення.

Галина Єрьоменко – Президент НАМУ, керівник Українського Центру Медіації, к.ю. наук, зосередила свою увагу на спільному та різному у діяльності медіатора, специфіці застосування медіації адвокатами, можливостях і перспективах застосування медіації у податковій сфері, та наголосила на перспективах взаємовигідної співпраці адвокатів і медіаторів.

Діана Проценко – медіатор, юрист, ст. викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія», член правління НАМУ висвітлила у своєму виступі історію розвитку медіації, як альтернативного методу врегулювання спорів, та характерних особливостях застосування у цивільному ї господарському процесах

Юрій Микитин — медіатор, доцент кафедри кримінального права Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, координатор проектів з прав людини, відновлюваного правосуддя, окреслив особливості та практичні питання застосування медіації у кримінальному процесі.

Специфікою процедури медіації у сімейних конфліктах поділилися: Катерина Наровська – медіатор, юрист, директор Інституту підвищення кваліфікації Академії адвокатури України, член правління НАМУ та Ольга Шепель – заступник керівника УЦМ, медіатор, магістр міжнародного менеджменту, психолог-психоаналітик.

Про особливості застосування медіації при врегулюванні колективних та індивідуальних трудових спорів розповіла Марина Омелінська — медіатор, адвокат, медіатор Українського центру медіації, медіатор Центру медіації при Київській торгово-промисловій палаті, керівник комітету з трудових спорів НАМУ.

Ганна Горіна – медіатор, фасилітатор, податковий консультант, член НАМУ, розповіла присутнім про міжнародний досвід застосування медіації у податковій сфері та спори, які виносяться на медіацію.

Досвідом застосування медіації в адміністративному процесі поділилася Ганна Лиско – адвокат, медіатор, член НАМУ.

Після завершення заходу всі учасники семінару отримали сертифікати про підвищення кваліфікації адвокатів.