Новини

Круглий стіл «Примирювальні процедури у проекті змін до процесуального законодавства: місце медіації

17 травня 2017 року в Академії адвокатури України відбувся круглий стіл на тему: «Примирювальні процедури у проекті змін до процесуального законодавства: місце медіації».

Організаторами даного заходу виступили Академія адвокатури України та Національна асоціація медіаторів України у співпраці з кафедрою міжнародного права та спеціальних правових наук Факультету правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська Академія», Українською академією медіації (м. Одеса), Центром Права і Посередництва (м. Харків).

У дискусії взяли участь науковці, судді, адвокати, медіатори, працівники органів юстиції та прокуратури з усіх регіонів України.

Предметом обговорення був законопроект№6232) “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів” від 23.03.2017.  В межах обговорення прйшли до висновку, що пропонована проектом процедура врегулювання спору за участі судді не має нічого спільного з процедурою медіації.