Новини

У Львові відбувся п’ятий Львівський форум медіації!

18-19 жовтня 2019 року відбувся П’ятий Львівський форум медіації, під час якого близько дев’яноста медіаторів з усієї України обговорили останні новини  щодо розвитку медіації. 

“У Ваших роздаткових матеріалах є чарівні палички , як згадка про те, що кожен з Вас є справжнісіньким чарівником! Не лише в себе на роботі, але й вдома. Адже справжньою магією є дуже прості речі: втомлена усмішка ввечері, теплі обійми, добрі справи, не опущені руки. Кожен з нас здатний на магію!” – поділилась ідеєю Форуму директорка ЛЦМ Анна Лиско під час вітального слова. 

До вітальних слів приєднались також Наталія Бунда, директор департаменту розвитку Львівської міської ради, Катерина Наровська, віце-Президент Національної асоціації медіаторів України,  а також Роксолана Костур, член правління Асоціації правників України, партнер АО “Матвіїв і партнери”. 

В межах уже традиційної мотивувальної конференції, виступили Тарас Стадницький, комедійний актор, учасник “V.I.P. Тернопіль”, Микола Стецьків, засновник ФайнаBerry, Френк Лейні, медіатор з Північної Кароліни та Володимир Бєглов, керівник Освітнього центру з прав людини.    

В межах Форуму відбувся цікавий та глибокий майстер- клас «Selfmediation: консенсус із собою», провеликонсультанти “Простору ментального комфорту «АІМ», психотерапевти Володимир Чупрін та Тетяна Шолубка. 

По обіді Катерина Наровська, член правління НАМУ, презентувала розроблені асоціацією стандарти навчання медіаторів. Презентація викликала інтерес у медіаторів та бурхливі обговорення у спільноті. 

Після бурхливого обговорення учасники форуму відновлювали себе у просторі арт-терапії на майстер класі Анастасії Задорожної, дитячого сімейного арт-терапевта. 

Наприкінці першого дня відбувся практичний майстер клас із сімейної медіації від Олесі Бік, почесного члена Національної асоціації медіаторів України, під час якого ОЛеся розповіла учасникам про особливості залучення дітей до медіації, а також потенційний вплив медіації на дітей.  

 Перший день Форуму завершився магічною вечіркою в  музеї етнографії.

 Суботній ранок розпочався із презентації дослідження Business mediation, яке представила Вікторія Поліщук адвокат, викладач в Бізнес Школі КРОК

Далі учасники протягом трьох годин працювали над продажем такої складної послуги, як медіація на креативному практикумі “Маркетинг в медіації”, який проводила Світлана Насирова PHD, бізнес-консультант з маркетингу та розвитку бізнесу, бізнес тренер.

По обіді відбулась панельна дискусія «Магія неможливого”, під час якої Ірина Сенюта, доктор юридичних наук, адвокат, президент ГО «Фундація медичного права та біоетики України» розповіла про проблеми, виклики та національні перспективи альтернативного розв’язання конфліктів у сфері надання медичної допомоги. 
Також Вадим Лавренюк, голова відділу медіації та альтернативного вирішення спорів Національного офісу інтелектуальної власності  розповів про медіацію в сфері інтелектуальної власності. 

На завершення Форуму адвокати – учасники програми “Адвокат майбутнього” показали учасникам виставу “Кайдашева сім’я” та запропонували альтернативний розв’язок усім відомої історії, де спір щодо грушки був вирішений за допомогою “мольфарки”. Ідейною натхненницею, режисеркою постановки та мольфаркою у справі Кайдашевої грушки стала Марина Саєнко.